Factoring finvoice -laskutuksella voit rahoittaa myyntisaamiset ja lähettää laskut asiakkaalle verkkolaskuna. Toiminto vaatii rahoitussopimuksen tekemistä rahoitusyhtiön kanssa sekä sopimuksen operaattorin kanssa. Tarkista valintalistoilta, että Factoring finvoice -laskutustapa on käytössä. Määrittele asiakasrekisteriin laskutustavaksi Factoring finvoice ja lisää asiakkaalle verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus.
Muilta osin Factoring finvoice -laskutus vaatii samat asetukset kuten Factoring-laskutus sekä Verkkolasku-laskutus. Lue lisää asetuksista hakusanoilla Factoringlaskutuksen käyttöönotto sekä Verkkolaskut (finvoice).
Factoring finvoice –aineiston muodostus
Muodosta uusi lasku laskutukseen. Laskun muodostuksesta voit lukea lisää ohjesta Uuden laskun tekeminen. Kun lasku on muodostettu, siirry laskujen lähetyskeskukseen, valitse lasku ja käytä Lähetä laskut -toimintoa, jonka jälkeen Finvoice-verkkolaskuaineiston muodostus -ikkuna aukeaa.
Kuva: Laskujen lähetyskeskuksessa
aukeaa Finvoice-verkkolaskuaineiston muodostus -ikkuna, jonka kautta voit
lähettää Factoring finvoice -laskut.
Määrittele Verkkolasku-välilehdellä Tiedosto-kohtaan tiedostopolku, johon rahoitusyhtiön verkkolaskuaineisto muodostuu. Tulostamattomat-rajauksella ohjelma hakee kaikki laskut, jotka ovat Kirjattu-tilassa ja joiden laskutustapana on Factoring finvoice. Numeroväli-rajauksella aineistoon siirtyvät ne laskut, joissa laskunumero rajautuu Numeroväli-kenttään, ja joiden laskutustapana on Factoring finvoice. Oletuksena ohjelma näyttää numerovälirajauksessa ne laskut, jotka olivat valittuina, kun siirryttiin Factoring finvoice -aineiston muodostukseen.
Syötä lähettäjän ovt, iban tai laskuoperaattorin kanssa sovittu tunnus sekä oman välittäjän operaattorin tunnus. Tunnukset tallentuvat Toimintokeskuksessa SENDER- ja INTERMEDIATOR-asetuksien arvoksi ja näin pysyvät tallessa tässä ikkunassa. Lue lisää ohjeesta Verkkolaskuihin liittyvät toimintokeskuksen asetukset.
Kuva: Määrittele
Asetukset-välilehdelle Factoring-verkkolaskun tiedot.
Syötä Asetukset-välilehdelle Siirtoluettelon nro., jonka tulee factoring-laskuilla olla juokseva numerointi, ja määrittele Tiedosto-kohtaan ostaja-asiakkaalle menevän aineiston hakemisto, tiedostonimi ja -muoto.
Tämän jälkeen paina OK-painiketta, jolloin ohjelma muodostaa kaksi eri aineistoa jotka tulee lähettää pankkiin. Mikäli verkkolaskuaineistoon halutaan lisätä liitteitä, tarvitset sopimuksen sellaisen välittäjän kanssa, joka käsittelee myös verkkolaskujen liitteitä.
Lähetys LemonHubiin
Mikäli olet rekisteröinyt Lemonsoft verkkolaskun käyttöösi, voit lähettää aineistot suoraan LemonHubiin. Voit lähettää aineistot LemonHubiin merkitsemällä valinnat Asetukset-välilehdellä kohtiin: Lähetä ostaja-asiakkaan verkkolasku Lemonsoft Verkkolaskuna, jolloin ostaja-asiakkaan lasku toimitetaan Lemonsoft Verkkolaskuna asiakkaalle, ja Lähetä rahoitusyhtiön aineisto Lemonsoft Verkkolaskuna, jolloin myös rahoitusyhtiölle menevä lasku toimitetaan Lemonsoft Verkkolaskuna. Molempien valintojen ei tarvitse olla valittuna samanaikaisesti.
Lue lisää miten voit rekisteröidä Lemonsoft verkkolaskun käyttöösi ohjeen kohdasta LemonHubin rekisteröinti.
Kuva: Aineistojen lähetys
LemonHubiin.
Lemonsoft verkkolaskua lähetettäessä mukana menevät myös laskun kuva ja verkkolasku-tyyppiset laskuliitteet. Tällöin ei tarvitse määritellä tiedostopolkua. Lähettäessä ostaja-asiakkaan verkkolaskun Lemonsoft Verkkolaskuna, vaatii ohjelma, että asiakkaan tiedoista löytyy Verkkolaskuosoite sekä Välittäjän tunnus.
Jos haluat, että ostaja-asiakkaan verkkolasku lähtee LemonHubin kautta tulostuspalveluun, tulee asiakkaan tietoihin merkitä verkkolaskuosoitteksi komento PRINT, ja välittäjän tunnukseksi lisätä yrityksen oma välittäjätunnus. Lue lisää ohjeesta Lemonsoft Verkkolasku (lähetys).
Huomaa!
Ohjelmasta lähetettävät factoringlaskut käyttävät samaa
siirtoluettelonumerointia. Mikäli sinulla on tarve käyttää jotain tiettyä
siirtoluettelon numeroa, voit muuttaa sen lähetyksen yhteydessä
Siirtoluettelon nro -kenttään. Huomaa kuitenkin, että ohjelma hakee
siirtoluettelon numeroksi aina suurimmasta käytetystä numerosta seuravan vapaan
numeron. Jos siirtoluettelon numerointi alkaa esimerkiksi luvusta 500, ja syötät
kerran manuaalisesti siirtoluettelon numeroksi 600, jatkuu numerointi
seuraaville laskuille luvusta 601. Voit kuitenkin kertaluontoisesti käyttää
numeroinnissa pienempää lukua. Jos numerointi alkaa luvusta 500, voit
manuaalisesti syöttää numeroksi esimerkiksi 400, jonka jälkeen seuraavalle
laskulle siirtoluettelon numerointi jatkuu taas luvusta 500.
Tästä poikkeuksena on EDI-factoring-laskutustavan laskut, jotka käyttävät omaa siirtoluettelon numerointia. Lue lisää tästä laskutustavasta ohjeesta EDI-factoring.