Verkkolaskut

 

Tässä ohjeosiossa käsitellään verkkolaskujen sisäänlukua. Ohjeet on ryhmitelty osiin yksittäin, massana sekä automaattisesti.

 

Verkkolaskujen sisään luvussa kohdistus yritykseen tapahtuu ostolaskun BuyerOrganisationName-tiedon perusteella. Ensin kohdistus yritetään tehdä yrityksen nimen perusteella ja sen jälkeen yrityksen automatisoinnin kohdistustietojen perusteella. Määrittele kohdistustiedot kohdassa Asetukset | Yritystiedot | Muut asetukset.

 

Ohjelma tarkistaa y-tunnuksen tai VAT-tunnuksen perusteella löytyykö toimittaja asiakasrekisteristä. Mikäli y-tunnuksella ei löydy toimittajaa, jatkaa ohjelma tutkintaa ja mikäli asiakasrekisteristä löytyy asiakas, jolla on sama y-tunnus, tuo ohjelma tämän asiakkaan ostolaskulle. Mikäli verkkolaskuna tulleen laskun toimittajaa tai asiakasta ei löydy asiakasrekisteristä, tuodaan verkkolaskulle 0-toimittajanumeroksi. Voit perustaa toimittajan ostolaskulta viemällä kursorin toimittajan nimen kohdalle ja painamalla Enter. Ohjelma ilmoittaa, että toimittajaa ei löytynyt, perustetaanko uusi. Vastaamalla kyllä ohjelma avaa asiakasrekisterin ja lisää valmiiksi toimittajan nimen sekä laskulla olleen tilinumeron. Muut tiedot täytyy itse täyttää.

 

Mikäli aineistossa tulevia toimittajan pankkitilejä ei haluta lisätä sisäänluvun yhteydessä toimittajan tietoihin, tämän voi estää toimintokeskuksen asetuksella CREATEACCOUNTS, kun asetuksen arvona on 0.

Jos verkkolaskun päivämäärä on kirjauskauden ulkopuolella, tulee ostolaskun päiväykseksi kuluva päivä ja laskun arvopäiväksi alkuperäinen verkkolaskulla oleva päiväys. Tästä lähtee myös sisäinen viesti ostoreskontranhoitajalle. Ohjelma ilmoitta myös ostoreskontranhoitajalle sisäisellä viestillä, mikäli verkkolasku sisältää valuutan, jota ei löydy Asetukset | Valintalistat-näytön Valuutat-listalta.

Toimintokeskuksen asetuksella SUPPLIER_ACCOUNT voit määritellä haetaanko verkkolaskujen sisäänluvussa aina toimittajan pankkitili (arvo=1) vai käytetäänkö verkkolaskulla tulevaa tiliä (arvo=0). Mikäli SUPPLIER_ACCOUNT on arvolla 0,  ja verkkolaskulla oleva tilitieto ei sisällä BIC-koodia, lähettää ohjelma sisäisen viestin ostoreskontranhoitajalle.

Toimintokeskus asetuksen FINVOICE_ROUNDING arvoksi voit määritellä pyöristysero-tilin. Mikäli verkkolaskuaineisto sisältää senttieroja tiliöinnin ja ostolaskun loppusumman välillä, kirjautuu senttiero ko. kirjanpitotilille. Selitteeksi riville kirjautuu Pyöristys. Toimittajalle määritelty ostotili on voimakkaampi kuin FINVOICE_ROUNDING asetukseen määritelty tili.

 

Asetus

Selite

FINVOICE_DESCRIPTION

asetuksella ohjaat tuodaanko verkkolaskuja tuotaessa sen selite ostolaskun riville vai ei. Mikäli ei haluta tuoda riville, viedään tieto sisäiseen rivitekstiin. (1=Kyllä,0=Ei)

CREATEACCOUNTS

Perusta automaattisesti puuttuvat toimittajan pankkitilit verkkolaskun sisäänluvussa (1=kyllä,0=ei)

SUPPLIER_ARTICLE

1=Hae verkkolaskun sisäänluvussa nimikerekisteristä ostotili ja kustannuspaikka. 0=Käytä toimittajan/oletus ostotiliä ja kustannuspaikkaa

SUPPLIER_ACCOUNT

1=Hae verkkolaskun sisäänluvussa aina toimittajan pankkitili. 0= Käytä verkkolaskulla tulevaa tiliä.

ARCHIVE_FINVOICES

Verkkolaskujen arkistointi käytössä (1=kyllä, 0=ei)

FINVOICE_PROJECT

Ohjelma tutkii, löytyykö projektitietoa verkkolaskuaineiston elementistä RowIdentifier. Mikäli elementistä löytyy jokin projekti, tarkistaa ohjelma löytyykö järjestelmästä vastaavaa projektia ja lisää tämän ostolaskun riville. Arvo 1= Kyllä, 0= Ei.

FINVOICE_ROUNDING

Pyöristysero tili. Verkkolaskun sisäänluku lisää pyöristysrivin, mikäli verkkolaskussa on pyöristyseroja (toimittajalle määritelty osottili on voimakkaampi).

DIMENSIONS

RowAccountDimensionText järjestys kpaikka1;kpaikka2;projekti;projektivaihe:laskutetaanko

CIRC_READY

Verkkolaskut/Ropo 24 laskut/Trustlaskut ovat kierrätyskelpoisia siirron jälkeen (1=Kyllä,0=ei)

FINVOICE_ROWS

Verkkolaskujen sisäänluvussa muodosta ostolaskurivit verkkolaskuriveistä (0), veroerittelystä(1)