Tyylitiedostot

 

Tyylitiedostot eli gridit ovat XML-tiedostoja, joiden avulla määritellään, mitä kenttiä eli sarakkeita ohjelma esittää eri taulukoissa ja listoilla, esimerkiksi laskutuksen riveillä. Myös listojen ulkoasu on kerrottu tyylitiedostossa. Tyylitiedostot sijaitsevat lemonsoft\grid -hakemistossa.


Voit muokata tyylitiedostoja joko tyylitiedostoeditorin avulla tai esimerkiksi muistion avulla.

Esimerkkejä tyylitiedoston muokkaamisesta:

•      Kentän desimaalimäärän vaihtaminen, Desimaalit.

•      Enter –käsittely ja -käsittelyn muuttaminen, Enter –käsittely.

 

Huomaa! Tyylitiedostotoiminnallisuus muuttuu 2019.5 -version jälkeisiin versioihin. Aiemmin tyylitiedostot tallentuivat käyttäjän koneelle, käyttäjän profiili-kansioon. Jatkossa tyylitiedostot tallennetaan tietokantaan käyttäjän taakse kyseiseen yritykseen. Lue tarkemmin alla olevat vanha ja uusi -toimintatavat.

 

 

Tyylitiedoston toiminta, vanha tapa (toiminnassa 2019.5 versioon saakka)

 

Taulukon muokkaaminen:

Jos olet muokannut jossain taulukossa olevaa tyyliä, käytännössä muuttanut sarakkeen leveyttä tai jos olet valinnut jollekin taulukolle käyttöön jonkin oletuksesta poikkeavan tyylitiedoston tai asettanut jonkin tyylin lajikohtaisesti käyttöön niin

•      Muutos on tallentunut kyseiselle koneelle, profiili-kansioosi esim. C:\Users\matti\AppData\Roaming\Lemonsoft Oy\Lemonsoft.

•      Muutos on heijastunut kaikkiin yrityksiin, joita kyseisellä koneella käsittelet.

•      Muutos on ollut käyttäjä- ja konekohtainen.

•      Jos käsittelet sovellusta toiselta koneelta, sovellus ei pysty hakemaan muokkaamiasi asetuksia, joten näyttöön ladataan oletustyylit.

 

 

Räätälöityjen tyylitiedostojen lisääminen:

Jos olet lisännyt uuden tyylitiedoston sovellukseen niin

•      Tyylitiedosto tallentuu konekohtaisesti kansioon C:\ProgramData\Lemonsoft Oy\Lemonsoft\UserLayouts.

•      Lisätty tyyli on valittavissa kaikilla käyttäjillä, jotka käyttävät samaa tietokonetta.

•      Lisäys on ollut ns. konekohtainen.

•      Kuka vain on voinut poistaa koneelle lisätyn tyylitiedoston tai kaikki lisätyt tyylitiedostot ja jos se on ollut käytössä jollain käyttäjällä on tästä poikkeus.

•      Räätälöidyt tyylit on täytynyt asentaa jokaiselle koneelle erikseen.

 

 

 

Tiedostopohjainen toiminta, uusi tapa (toiminnassa 2019.5 -version jälkeen)

 

Taulukon muokkaaminen:

Jos muokkaat jossain taulukossa olevaa tyyliä, käytännössä muuttaa sarakkeen leveyttä tai jos valitset jollekin taulukolle käyttöön jonkin oletuksesta poikkeavan tyylitiedoston tai asettanut jonkin tyylin lajikohtaisesti käyttöön niin

•      Muutos tallentuu käyttäjälle kyseiseen yritykseen.

•      Muutos ei heijastu muihin yrityksiin, vaan eri yrityksissä voi olla eri tyylit ja sarakeleveydet tallennettuna.

•      Muutos on käyttäjä- ja yrityskohtainen.

•      Jos käsittelet sovellusta toiselta koneelta, ovat muutetut asetukset käytössä normaalisti.

•      Käyttöliittymä pysyy samana.

 

 

Räätälöityjen tyylitiedostojen lisääminen:

Jos lisäät uuden tyylitiedoston sovellukseen niin

•      Tyylitiedosto tallentuu käyttäjäkohtaisesti yritykseen.

•      Lisäämäsi uusi tyyli on käytössä vain sinulla kyseisessä yrityksessä.

•      Eri yrityksissä voi olla eri räätälöinnit.

•      Lisäys on muutoksen tapaan käyttäjä- ja yrityskohtainen.

•      Voit poistaa vain itse lisäämiäsi räätälöintejä yrityskohtaisesti eivätkä ne vaikuta muiden tekemiin lisäyksiin.

•      Räätälöidyt tyylit pitää jokaisen käyttäjän itse ottaa käyttöön yrityskohtaisesti lataamalla sovellukseen xml-tiedoston.

•      Lisätyt räätälöinnit ovat mukana normaaliin tapaan tehtäessä tietokantojen varmuuskopiointia sekä käytettävissä, jos tietokanta siirretään toiseen paikkaan.

•      Käyttöliittymä pysyy samana.

 

 

Vanhojen räätälöityjen tyylitiedostojen ja oletustyylien palautus

 

Vanhojen räätälöintien ja valittujen tyylitiedostojen asetuksien pelastamiseen kyseiseltä koneelta on tehty kuvan näyttö/toiminnallisuus.

 

A screenshot of a computer

Description automatically generated
Kuva: Vanhojen tyylitiedostojen palautustoiminto.

 

•      Voit avata toiminnon mistä vain gridistä ja se tuo yhdellä kertaa kyseisestä koneesta löytämänsä asennetut räätälöinnit ja asetukset.

•      Voit tehdä tuonnin useita kertoja eikä se lisää tuplia, mutta ei siitä ole hyötyäkään.

•      Koska räätälöinnit ovat käyttäjä- ja yrityskohtaisia, tulee jokaisen käyttäjän tehdä toiminto kerran jos haluaa vanhat tiedot siirtää uuteen rakenteeseen.

•      Moniyritysympäristössä käyttäjät voivat itse päättää tuovatko asetukset/räätälöinnit yritykseen vai jättääkö ne jostain yrityksestä pois.