Laskutuslupa

 

Toimituksen Laskutuslupa-päivämäärällä voit ohjata milloin toimitettu tilaus voidaan aikaisintaan laskuttaa. Tilaus ei tule laskutuskeskukseen ennen Laskutuslupa-päivämäärää. Tällöin voidaan esim. antaa työnjohdolle tms. aikaa tilauksen tarkistamiseen ennen kuin tilaus tulee esiin laskutuskeskukseen.  Laskutusluvan oletuspäivä on sama kuin toimituspäivä ja jos toimituspäivää muuttaa myös laskutusluvan päivämäärä muuttuu.

 

Yritystasolla laskutuslupaan voit lisätä päiviä toimintokeskuksen asetuksella.

 

ADD_CAN_INVOICEDATES

Montako päivää huoltotilauksen toimittaminen, tai myyntitilauksen toimitus lisää päiviä laskutuslupapäiväehdotukseen (kokonaisluku, päivinä).

Esimerkiksi jos ADD_CAN_INVOICEDATES-asetuksen arvona on 2 ja toimitan tilauksen 21.6, niin ohjelma ehdottaa Toimitus­-näytön Laskutuslupa­-päivämääräksi 23.6.

 

Huomaa!

Toimitusasiakkaan laskutusrytmi on kuitenkin voimakkaampi kuin ADD_CAN_INVOICEDATES-asetuksen arvo.

 

 

 

Laskutuslupapäivämäärä voidaan muuttaa myyntitilauksen toimituserällä.

 

 

Laskutuslupapäivän määritys voi tulla myös toimitusasiakkaan takaa. Tätä varten voit määritellä asiakasrekisteriin Laskutus ja tilaukset -välilehdelle laskutusrytmin. Heti –optiolla tilaus vapautetaan laskutukseen heti toimituskirjauksen yhteydessä. Määriteltyinä päivinä -optiolla voit määritellä päivän (tai useamman) jolloin toimitusasiakkaan tilaukset halutaan laskutukseen mukaan. Jos esimerkiksi toimitusasiakkaan tilaukset halutaan laskuttaa kuukauden 10. ja 20. päivä, voit merkitä sen 10,20. Arvot tulee syöttää siis nousevassa järjestyksessä pilkulla eroteltuna. Huomioi myös, että arvo 31 tarkoittaa aina kuukauden viimeistä päivää riippumatta siitä onko kuukaudessa 28,29,30 tai 31 päivää.

 

 

Kun toimitusasiakkaalle on määritelty laskutusrytmi, näkyy sen mukainen laskutuslupapäivä toimituskirjausikkunassa punaisella tekstillä. Tietoa voi kuitenkin vapaasti vielä muuttaa.