Kirjauskausi

 

Kirjauskauden avulla riski kirjata tositteita väärille päivämäärille on pienempi. Kirjauskausi asetetaan Asetukset Yritystiedot Kirjauskausi -välilehdellä. Kirjauskausi vaikuttaa reskontraohjelmiin. Voit määritellä myynti- sekä ostoreskontralle eri kirjauskaudet. Sekä laskun päiväykselle ja suoritukselle eri kirjauskaudet.

Saat kirjauskauden käyttöön rastimalla kirjauskauden aloituspäivämäärän ja jälkimmäiseen ruutuun kirjauskauden lopetuspäivämäärän.

Kirjanpidossa on käytössä Tilikaudet, jolla voit hoitaa vastaavan asian. Lue tilikausista tarkemmin hakusanalla tilikaudet.

 

 


Kuva: Kirjauskauden määritys. Ottamalla rastin pois aloitus- ja lopetuspäivämääristä, ei kirjauskausi ole käytössä.

 

Kuva. Lasku-kirjauskausi on rajaus laskun päiväykselle, kun taas Suoritus-kirjauskausi on laskun Suoritukset-välilehdellä oleva Pvm-rajaus.

 

Mikäli kirjaat esimerkiksi uuden laskun, jonka päivämäärä ei ole kirjauskauden sisällä antaa ohjelma siitä sinulle ilmoituksen ”Kirjauspäivämäärä ei ole kirjauskauden sisällä”.

 

 

Voidaksesi syöttää laskun kirjauskauden ulkopuolelle tulee sinun poistaa tai muuttaa kirjauskauden päivämäärät tai ottaa yhteys henkilöön, jolla on oikeudet muokata kirjauskautta. Muista asettaa kirjauskausi takaisin, mikäli sen käyttö on koettu tarpeelliseksi yrityksessäsi.

 

Kun ohjelma lukee sisään verkkolaskun, joka on kirjauskauden ulkopuolella, tulee ostolaskun päiväykseksi kuluva päivä ja laskun arvopäiväksi alkuperäinen verkkolaskulla oleva päiväys. Tästä lähtee myös sisäinen viesti ostoreskontranhoitajalle, jotta hän on asiasta tietoinen.